Wednesday, December 4

Omega Guard Shaklee Membantu Anak Anda Di Sekolah

Omega Guard Shaklee Membantu Anak Anda Di Sekolah

Ibubapa hari ini amat prihatin dengan Perkembangan Anak-Anak, samada Perkembangan Minda mahupun fizikal. Menjadi impian ibubapa untuk mendapat anak yang cerdas dan aktif di dalam kelas.

Antara usaha yang boleh diambil oleh ibubapa ialah menerusi pemakanan. Pemakanan yang sihat boleh membantu anak-anak meningkatkan daya tumpuan di dalam kelas dan juga meningkatkan keupayaan memori anak-anak.

Anak-Genius-Dengan-Omega-Guard-ShakleeOmega 3 merupakan makanan tambahan yang sangat elok untuk Perkembangan Minda Anak-Anak. Kajian University of Oxford mengatakan bahawa Omega 3 yang terkandung di dalam tubuh mampu memberi indikasi tentang tahap kebolehan seseorang kanak-kanak dalam memberikan tumpuan serta kebolehan beliau belajar.


Kanak-kanak yang mengamalkan Omega 3 DHA juga dikatakan kurang mempunyai masalah berkaitan tingkahlaku.

Selain dari itu, Omega 3 yang kaya dengan DHA juga membantu menajamkan penglihatan Kanak-Kanak (American Journal of Clinical Nutrition). Kajian ini turut disokong oleh European Food Safety Authority (EFSA) yang menyatakan pengambilan DHA meningkatkan kesihatan otak dan mata kanak-kanak.

Set-Kanak-Kanak-Shaklee

Tahap DHA yang rendah pula telah dikaitkan dengan kurang daya ingatan, visual dan keadaan neurologi yang lain.

Omega 3 sangat penting untuk kesihatan anak-anak dan sepatutnya diberikan sejak bayi di dalam kandungan lagi.

Set-Mengandung-Shaklee

Beberapa kajian menunjukkan bayi yang diberi susu formula yang diperkaya dengan DHA (asid lemak dari Omega 3) menunjukkan peningkatan koordinasi mata dan tangan, menumpukan perhatian dengan lebih lama, peningkatan dari segi social skills serta pemingkatan dalam skor ujian kecerdasan.

Kajian menunjukkan ibu-ibu yang mengamalkan Omega 3 semasa hamil dan bayi tersebut menyusu badan sepenuhnya mendapat markah yang lebih tinggi di dalam ujian kognitif ketika berusia 4 tahun, berbanding dengan ibu-ibu yang tidak mengambil supplemen Omega 3.

Kajian pada tahun 2008 menunjukkan kanak-kanak yang ibunya mengambil Omega 3 semasa hamil juga mempunyai risiko yang jauh lebih rendah untuk mendapat Asthma.

Bukti menunjukkan bahawa bayi pramatang bulan yang diberikan susu formula yang ditambah dengan Omega 3, ia membantu perkembangan otak dan pertumbuhan mereka.


Omega-Guard-Untuk-Anak

Pada tahun 2003, satu kajian menunjukkan Wanita Hamil yang memakan telur yang diperkaya dengan Omega 3 mempunyai risiko yang lebih rendah untuk melahirkan bayi pramatang berbanding wanita hamil yang makan telur biasa.

Walau bagaimanapun Susu Ibu merupakan sumber Omega 3 yang utama untuk bayi. Oleh itu susuilah bayi anda dengan susu badan.

Beberapa kajian juga telah dibuat ke atas kanak-kanak yang mempunyai kondisi berikut:


Kanak-kanak ADHD berkemungkinan mempunyai tahap Omega 3 yang lebih rendah berbanding kanak-kanak biasa. Dan kanak-kanak ini turut dirawat dengan memberikan Omega 3 sebagai supplemen. 

Set-Kanak-Kanak-Shaklee

Hasil kajian berikut menunjukkan kanak-kanak ini telah menunjukkan peningkatan di dalam tingkah laku, mengurangkan Hyperactivity, serta meningkatkan tumpuan kanak-kanak yang berumur bawah 12 tahun.


Omega 3 turut diberikan kepada kanak-kanak yang menghadapi masalah kemurungan. Kajian pada tahun 2006 ke atas kanak-kanak berusia 6 hingga 12 tahun yang kemurungan dan diberi Omega 3 telah menurunkan simptom kemurungan kanak-kanak tersebut.

Omega-Guard-Bantu-Kemurungan


Satu ujian telah dibuat ke atas kanak-kanak yang berisiko untuk mendapat Diabetes Type 2. Hasilnya kanak-kanak yang mengambil Omega 3 telah berjaya menurunkan tahap risiko penyakit tersebut.

Omega-Guard-Bantu-Kanak-Kanak-Diabetes


Ujian menunjukkan Kanak-Kanak yang Menghidapi Asthma dan mengambil Omega 3 selama 10 bulan mendapat simptom yang sedikit berbanding mereka yang tidak mengambil Omega 3.

Omega-Guard-Bantu-Asthma-Kanak-KanakBegitu banyak Kebaikan Omega Guard boleh boleh di dapati untuk anak-anak.

Menjadi tanggungjawab kita sebagai ibu bapa untuk membentuk anak-anak, sama ada dari segi fizikal, mental mahupun rohani.

Pelaburan kesihatan untuk anak-anak kita hari ini demi untuk masa depan mereka yang lebih baik. Sayangi anak-anak kita.

Jika anda berminat untuk mendapatkan Omega Guard, sila hubungi saya seperti maklumat di bawah:


Daftar-Ahli-Shaklee-OnlineShaklee Independent Distributor
ID 1001018
SMS/WhatsApp 0192929796


Klik sini untuk dapatkan info dan berita tentang produk ShakleeIngin tahu harga produk Shaklee? Sila klik siniDaftarlah sebagai ahli Shaklee hari ini dan nikmati pelbagai kelebihannya!


Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!