Thursday, September 10

Puasa: Hari Kesembilan Belas

Hari ni singgah Jus.co Cheras Selatan sebab nak ambil spec baru. Finally!


Sampai-sampai je dah pukul 7 so kami cadang nak berbuka dulu lah baru pi ambik spec.


Mula-mula ingat nak makan kat Pondok Piza tapi penuh. Ada meja kosong kat luar. Tanya sorang pekerja ni dia kata boleh duduk. Bila kami nak duduk, ada staf lain kata tak boleh pulak.


Sudahlah kami tercongok depan pintu Pondok Piza tu tak dilayan. Dekat 10 minit jugaklah. Padahal staf punyalah ramai. Last-last saya dan En Abah blah aje dari situ.


Takmo layan sudah!


Akhirnya berbuka kat Teppanyaki. Disebabkan kami sampai lambat, so makanan pun dapat lambat la jugak.


Lepas berbuka terus ke kedai cermin mata. Setelah memakai spec yang baru, wahhh dunia yang selama ini agak blur-blur terasa begitu terang dan sharp sekali! Dah adjust power lah katakan.


Alhamdulillah.


Tapi rasanya hari ni atau esok kena ke kedai tu semula. Frame spec ni tak berapa fit sangat dengan saya. Ketat sikit bila pakai.


Dan mata saya masih dalam fasa peng-adjust-an kepada power spec baru. Dok meleleh laa airmata ni sekejap-sekejap.


Oh ye, menu sahur saya ialah nasi putih bersama ayam masak merah. Nyum nyum!



Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!