Friday, October 17, 2014

Raisha Dan Bintik-Bintik

Assalamualaikum....


Fuh. Berabuk tak hengat lah blog ni. Kikiki. Busy dengan urusan dunia nyata, sampai terlupa dunia maya. Ecewah.


Apa ye cerita terbaru?


Oh ye. Semalam on the way nak pi hantar anak-anak ke sekolah dan taska, ternampak la kat muka Raisha ada dua bintik. Satu kat pipi, satu kat kening. Okey, instinct seorang ibu dah mula kick-in.


Lain macam je bintik-bintik ni kan.


Pastu tengok kat badan, ada seketul dua kat perut. Selak baju, kat belakang ada 3-4 ketul. Ada seketul tu dah pecah dan macam ada darah sikit.


Chicken pox!


Lepas hantar si abang dengan kakak, terus gi klinik. Confirmed!


Shaklee Untuk Chicken Pox
Alololo... muka bintik-bintik pun tetaplah comel!


At last, Raisha ikut gi opis. Abis nak letak mana? Takkan nak hantar jugak ke taska? Ini bukan demam biasa ye dak. Kang habis satu taska tu berjangkit.


Nasib le kot ada sesiapa kat opis yang belum kena chicken pox huhuhu. Ampon!


Hari ni, Raisha berehat kat rumah nenek. Syukurlah rumah nenek kat area Klang Valley je. Boleh jugak berulang dari Cheras ke Shah Alam walaupun rasa parahnya la hai habis duit kat petrol yang dah naik harga sambil mengadap jem.


Semalam masa jumpa doktor, tanyalah jugak, kalau budak-budak yang dah pernah kena chicken pox, ada possibility ke untuk diorang kena second time?


Jawab doktor, kalau budak tu sistem imun nya kuat, InshaAllah tak kena. Tapi kalau sistem imun nya tak berapa nak ok, memang mudah kena chicken pox untuk kali yang kedua.


Ok doktor. Nampaknya kena boost up diorang punya sistem imun lah ni. Marilah anak-anak, makan Meal Shakes dan jugak Vitamin C okeh! Tak pun amik Set Anak Pintar terus! :)


Set Anak Bijak Shaklee
Set Anak Pintar. Aiseh gambo Vit C takde.


Meal Shakes - Kalau time demam biasanya selera makan kurang. Bila kurang makan, nutrien harian pun berkemungkinan besar tak cukup. Kalau tak cukup nutrien harian, senanglah sakit, kan?



Vitamin C Untuk Kanak-Kanak



Vitamin C - Vitamin C meningkatkan sistem imun. Dan sedap! Enough said ;)


Omega Guard - elok untuk otak, membantu tumbesaran dan perkembangan memori. Sel-sel otak berhubung katanya. Omega jugak bantu meningktkan sistem imun tau, especially yang berkaitan dengan alahan.


Lecithin - elok untuk perkembangan otak dan mempertingkatkan daya ingatan.


Harapnya dengan ikhtiar ni, cepatlah Raisha sembuh dan abang & kakak dijauhkan dari terkena chicken pox buat kali kedua. Amin.



Shaklee Independent Distributor
ID 1001018
SMS/WhatsApp 019 2929 796 & 011 3708 1912



Klik sini untuk dapatkan info dan berita tentang produk Shaklee



Ingin tahu harga produk Shaklee? Sila klik sini



Daftarlah sebagai ahli Shaklee hari ini dan nikmati pelbagai kelebihannya!


Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Related Posts with Thumbnails