Monday, July 7, 2014

Cara-cara Guna eSell Shaklee - Mudah Dan Selamat

Assalamualaikum!


Hari tu saya dah janji nak share cara untuk menggunakan eSell Shaklee kan? ^_^


Ok hari ni saya kotakan janji saya tu ok.


Macam yang saya cakap hari tu, sebenarnya membeli menggunakan eSell ni amat mudah dan menyenangkan pengguna.


Dengan hanya 7 langkah mudah, anda dah boleh order vitamin Shaklee pilihan anda.


Langkah 1


Mula-mula, klik pada link yang disediakan, contohnya seperti di bawah ni:


Nampak tak link 'Set Perut Kempis di Pagi Raya' tu?


Kalau nak try test, boleh klik gambar kat atas tu untuk lihat sendiri eSell, atau teruskan pembacaan di bawah.



Langkah 2


Bila anda klik link kat atas tu, anda akan dibawa directly ke website eSell Shaklee.


Boleh baca agreement, kemudian pilih 'Agree' dan klik 'Next'




Langkah 3


Anda akan dapat lihat senarai produk mengikut set. Contoh untuk gambar bawah ni ialah Set Kurus Untuk Ibu Menyusu.


Boleh tambah atau kurangkan kuantiti produk mengikut pilihan anda. 


Kemudian bila dah puas hati, bolehlah klik 'Checkout'




Langkah 4 


Seterusnya, bolehlah masukkan butir-butir yang diminta oleh pihak Shaklee. Pastikan alamat dan nombor telefon anda tepat untuk memudahkan penghantaran.


Kemudian, klik 'Continue'



Langkah 5 


Anda boleh semak semula dan sahkan order anda, serta shipping details. Pastikan semuanya betul, lepas tu boleh klik 'Proceed to Payment'.




Langkah 6


Seterusnya ialah paparan untuk pembayaran, Masukkan butir-butir Credit Card / Debit Card anda. Pastikan ianya betul, lepas tu bolehlah 'Confirm Payment'.

Tempahan anda akan diproses.



Langkah 7


Apabila semuanya sudah selesai, transaksi lengkap, anda akan dibawa ke 'Order Verification Page' yang akan memaparkan order yang dah dibuat tadi. Seeloknya print order tersebut untuk rujukan nanti.


Walah! Siap dah. Mudah je kan?


Penghantaran mengambil masa sehingga 10 hari. Tapi biasanya 3-5 hari dah sampai dah.


Oh ye, resit, tracking number penghantaran akan dihantar kepada anda melalui SMS dan juga email.


Memang mudah dan simple guna eSell ni. Menjimatkan masa, serta diyakini sebab terus berurusan dengan Shaklee. 


Tapi, jika ada sebarang pertanyaan, sila jangan segan-segan tanya saya okay.



Shaklee Independent Distributor
ID 1001018
SMS/WhatsApp 0192929796


Klik sini untuk dapatkan info dan berita tentang produk Shaklee



Ingin tahu harga produk Shaklee? Sila klik sini



Daftarlah sebagai ahli Shaklee hari ini dan nikmati pelbagai kelebihannya!


Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Related Posts with Thumbnails