Tuesday, April 12

Cara Untuk Memutihkan Kasut dan Baju Sekolah


Assalamualaikum


Bila dah mempunyai anak yang bersekolah, antara isu yang menjadi topik hangat mak-mak muda lagi hot termasuk saya ialah isu kasut sekolah dan baju sekolah anak. Umumnya anak-anak sekitar usia sekolah rendah ni terutamanya tahap satu memang aktif belaka dan kurang ambil kisah tentang cara untuk pastikan pakaian diorang ni kekal bersih sepanjang sesi sekolah. 


Kadang tu ada yang bajunya tertumpah air lah, terkena sambal lah, takpun terkena kesan minyak makanan dari pinggan kawan masa berebut nak beli makanan kat kantin. Kalau kasut sekolah tak payah ceritalah kan. Hari Isnin kemain suci murni kasut masing-masing. Cuba tengok kasut anak-anak petang Jumaat. Hehehe. 

Wednesday, March 30

Menu Orang Demam ;)

Assalamualaikum...

Musim demam.

Korang kalau demam kan, korang ada selera nak makan tak? Biasanya korang makan apa eh time demam?

Demam-demam pun comel


Saya belasah je makan macam biasa. Hahahaha. Tapi En Suami kalau demam tekaknya mula la takmo makan nasik.

Friday, March 25

Kek 5 Minit Versi ZZ

Assalamualaikum

Lama betul blog ni berhibernasi. Hihi.

Sampai bersawang weh!

Jom kita sapu-sapu sawang blog ni dengan entri baru. Kali ni entri sempoi-sempoi saja la ye.

Disebabkan ai ni memang hantu cekelat, kita start entri dengan resipi suka-suki '5 Minutes Mug Chocolate Cake'.

Thursday, May 7

Ripple Effect

Assalamualaikum!

Sekadar berkongsi.

Pernah terbaca satu poster yang dilekatkan kat dinding bilik seorang lecturer masa zaman degree dulu, bunyinya lebih kurang gini,

"Apa sahaja yang kita cakap atau lakukan, ianya akan memberi kesan kepada 163 orang yang lain."

Gitu lah lebih kurang bila dah translate ke BM. My English is karatz oredi  (^‿◠)✌

Maknanya, setiap apa yang kita buat, memang akan beri 'ripple effect' atau kesan riak takabbur air pada orang lain.




Wednesday, May 6

Promo Shaklee Mei 2015


Assalamualaikum

Promo Shaklee ni makin menjadi-jadi pula setiap bulan hehehe.

Bulan ni promo Shaklee ialah....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!