Wednesday, September 9

Testing *Jadi Ke Tak Nih?*

Saya sedang mencuba publish password protected entry.

Nampaknya menjadi.

Cuba klik kat bawah ni, ada keluar window mintak password tak?

Testing password protected entry :P

Untuk tutorialnya, boleh lah tengok kat sini.

Ataupun boleh jugak kalau nak saya membebel :P

  1. Mula-mula, pi kat edit html dan cari ini --> < /.head> (tanpa dot sebab nak bagi nampak masa publish)

  2. Lepas tu, sila copy paste coding ini SEBELUM tu


  3. Kemudian sila ke sini

  4. Kat sini akan ada 4 boxes yang berkaler kuning, hijau, pink dan purple.

  5. Kat box kuning tu (KEY), isikan password anda. Sila ingat password :P

  6. Kat box hijau (PLAIN TEXT), isikan luahan hati/rahsia anda yang hendak di-protect dengan password itu.

  7. Kemudian click Encrypt.

  8. Abaikan segala mala tulisan di box pink untuk mengelakkan migrain :P

  9. Copy coding di box purple (HTML Code) dan sila paste di New Post di blog anda. Nanti kat HTML code tu ada tulisan lebih kurang gini

    >Show encrypted text<>

    Bolehlah tukar ayat kaler merah tu kepada ayat yang anda suka. Macam saya, saya tukar kepada 'Testing password protected entry :P' seperti di atas.

  10. Voila! Bolehla test.

Renung-renungkan... dan selamat beramal! :)

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!