Friday, June 11

New Features Dalam Blogger

Perasan tak ada benda baru dalam Blogger?


Sila pergi ke tab Designdan klik pada Template Designer.





Macam-macam template yang ada sekarang ni. Tapi rasanya saya takkan tukar cat rumah saya ni dalam tempoh terdekat. ye lah baru je tukar kan.


Kat feature baru ni, bukan takat boleh tukar template je. Boleh tukar dan edit background jugak, pastu boleh tukar imej background tu. Selain tu, boleh tukar layout jugak. Nak 1 column ke, 2 column ke, 3 column ke. Best jugak kan?


Dan seperti biasa boleh ubah kaler font, background bla bla bla. TAPI benda-benda ni boleh diubah kalau kita pilih template dia aje la. Saya rasa kalau kita guna template Minima yang dah dicat cantik-cantik tu, mungkin boleh la kot. MUNGKIN ye. Saya pun tak sure. Apa kata kawan-kawan try dulu.


Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!