Tuesday, February 10

Irma Sayang

Dua tiga hari ni Irma asyik muntah-muntah. Tak tahu kenapa. Bukan muak susu tapi muntah terkeluar semua isi perut. Huhu. Tapi takde lah kerap muntahnya. Sehari mesti ada sekali. Biasanya bila dia terjaga tengah malam. Mama suspect sebab dia kembung and menangis agak lama sampai termuntah anak dara mama. Syian Irma.

Oh malam tadi Irma bangun sejam sekali. Huhu. Terasa macam masa dalam pantang pulak. Sangat mengantuk pagi nih.

Pagi tadi masa nak siapkan susu Irma untuk ke nursery, mama bau la susu tu. FYI susu tu mama perah Jumaat lepas and simpan dalam fridge kat rumah nenek. Hari Ahad mama transfer susu tu ke freezer nenek. Semalam bawak susu tu balik Shah Alam, terus simpan dalam fridge untuk cairkan dan get ready untuk hari ni.

So pagi tadi mama bau, semacam aje. Tak puas hati, mama rasa. OK. Manis. Tapi mama still tak puas hati. Mama kejut abah suruh bau. Abah kata OK. Hish. Macamana ni? Mama tawakal ajelah pada Allah. Insyaallah ok kot. Kalau tak OK Irma mesti reject punya, kan?

Tadi masa hantar anak2 pi nursery mama dah pesan kat teacher, kalau Irma refuse nak minum susu tu, call mama cepat2. Nanti mama hantar la susu lain. Huhu.
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!