Wednesday, June 24

Irma @ 13 Months

Hari ni genap Irma berusia 13 bulan. Masih lagi BF walaupun dah tak exclusive. *Keciwa tapi syukur*


Apa yang Irma dah boleh buat ye?
  1. Dah berjalan, masa kat Dungun lagi.

  2. Obses dengan kasut. Pantang nampak kasut, selipar dan seangkatan dengannya, mesti nak pegang. Ye lah, kaki Irma kiut. Masih pakai kasut saiz baby 6 bulan yang tapaknya kain tu. Hihi. Jadi bila dia tengok orang lain pakai kasut bawak berjalan berlari bagai, dia pun nak jugak.

  3. Rambut depan sudah panjang. Kena sentiasa ikat gaya pokok klapak. Kalau tak, dia asyik menggosok-gosokkan mata. Kalau bagi pakai hairclip alamatnya bertahan kat rambut dia tu dalam setengah minit aje.

  4. Dah boleh sebut cuk (busuk), cut (kasut), J (refers to nenek's cat AJ), am (bila dia nak makan), em (bila dia nak nenen). Hm itu je yang mama dapat recall.

  5. Bila dia nangis, dia nakkan mama. Tapi dia sebut 'abah'. So, 'abah' = mama?

  6. Suka usik abang Imran. Bukan apa, dia suka duduk dekat-dekat dengan abang dia. Nak berkawan la kot. Tapi Imran pulak pantang adiknya dekat, ada je la 'saguhati ikhlas' pemberian dia sampai kat muka. Huhu.

  7. Suka berjalan. Berjaaalan tak berhenti. Satu rumah dia nak round. Kalau time makan, kena letak dalam walker. Kalau mood baik, dapatlah suap dia. Kalau tak, ada la dalam 10 minit je dalam walker tu. Lepas tu sebok mintak keluar sebab nak ukur rumah lagi.

  8. Makan bubur mesti letak sup ikan abang Imran. Kalau tak, takmo makan.

  9. Masih lagi melekat dengan tuala. Kalau nak tenangkan dia, atau nak tidurkan dia, sila bagi hanky atau face towel. Nak bagi tuala mandi pun boleh. Nanti tangan kanan dia akan gentel hujung tuala tu, and hisap jari telunjuk dan jari tengah tangan kiri.

  10. Suka sangat makan dragon fruit, especially yang isi merah. Lepas makan, bibir dah tak payah pakai 'listik' dah. Merah menyala you.

Itulah sahaja buat masa ini. Sekian.




Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!