Monday, March 14

Irma & Ulser Mulut

Irma kena ulser/mata ikan kat dalam mulut dia. Banyak pulak tu. Kesian nengok kan dia. Semalam sebutir nasik pun tak masuk dalam perut. Susu minum sikit sangat sebab mulut sakit. 


Malam tadi pun asyik terjaga je. Mamanya pun sekali terjaga la. So pagi ini kepala adalah sedikit weng. Lagi pulak dua tiga hari ni dah start loya-loya waktu pagi. Muntahnya idak pun. Loya je lebih. Tension jugak. Kalau dapat muntah mungkin rasa lega sikit.


Paling tak tahan kalau bau goreng-goreng la. Memang terus rasa loya macam hape, lepas tu pening, then moody manjang. Hoh.


Malam tadi bawa Irma gi klinik pasal ulser dia tu. Doktor cek sekali tangan dengan kaki kot terkena HFMD. Syukur takde. Memang ulser semata. Kurang sangat minum air kot. Memang sekarang ni payah benor nak bagi Irma minum air, even lepas makan pun. Ada la seteguk dua je dia minum. Huhu.


So, lepas cek tu, Irma kena demam sekali rupanya. Dapatla ubat sapu untuk ulser tu, ubat demam sekali dengan tahan sakit, antibiotik dengan ubat untuk kembung.


Tapi, macamana nak bagi budak ni makan ubat kalau perut dia kosong? Susu pun dia takmo. Adeh. Risau sungguh!


Hopefully nenek dia berjaya la pujuk dia makan atau minum susu hari ni. Kalau dengan mama dia ni, manja tu ada extra sikit. Hehe.


Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!