Thursday, September 25

Tag By Rose Zan

Rose Zan ialah sahabat mama masa sekolah menengah rendah dulu. Dari form 1 sampai form 3 kitorang memang duduk sebelah-menyebelah. Rose Zan tag mama 2x. Mama cuba la jawab mana yang larat ek.

TAG 1

3 random things you love: (in no particular order)
1. Abah
2. Imran & Irma (anak-anak mama)
3. Family

12 movies you like: (in no particular order) --> banyaknya!
1. Titanic (uhh jiwang nya diriku)
2. Monster Inc. (Boo!)
3. Finding Nemo
4. Harry Potter
5. LOTR Trilogy
6. P Ramlee's
7. Armageddon (sob sob.. sedih cerita ni)
8. 10 Things I Hate About You
9. A Walk To Remember (Jiwang gak)
10. She's All That
11. Aladdin (Disney's)
12. Kuch Kuch Hota Hai (hahahah. zaman tu cerita hindustan memang hiduppp - dah tak tau nak tulis cerita apa sebenarnya. maleh nak pikir)

11 Band/Artists: (in no particular order) --> haiyo artis2 ni mama tak layan sangat lah.
1. Siti Nurhaliza
2. BSB (Zaman budak-budak dulu)
3. N'Sync (pun zaman budak-budak)
4. Dewa 19
5. Mariah Carey (dulu mama suka la. skrg kurengg)
6. Krisdayanti
7. Tah la
8. Malas nak pikir
9. Zaman minat artis ni dah berlalu kot bagi mama
10. Apa-apa lah yang best
11. Layan je

10 things about you physically and personality wise
1. comel
2. ‘sehat’
3. selalu buat muka serius
4. lambat panas (pemalu gitu)
5. tapi bila orang dah kenal, mama ni kuat bebel jugak. ahaks
6. suka spend money untuk anak-anak
7. suka makan
8. suka try menu pelik kat restaurant
9. tak suka gosok baju
10. sweet tooth (rujuk no 2)

9 songs for your wedding: (in no particular order)
1. Selamat Pengantin Baru
2. Hanya Satu (Krisdayanti) – lagu masa potong kek
3. Lagu Jamal dengan Siti Sarah tu… apa tajuk dia?
4. My baby
5. Sehidup Semati (Juliana Banos & Indigo)
6. Direnjis-renjis Dipilis
7. Ya Naam Siddiq
8. Tak ingat la… dah dua tahun lebih
9. Semua lagu2 orang kawen la kot

8 fav drinks/food: (in no particular order)
1. horlicks ais
2. fresh orange
3. neslo ais kaw kaw (ni zaman sebelum bf)
4. kek secret recipe (sweet tooth la katakan)
5. asam laksa (jusco mid valley – mengidam masa pregnantkan imran dulu)
6. spaghetti buat sendiri (campur cili api gitu.. keless)
7. chicken mcdeluxe
8. kfc (la la la idamanku ku selalu.. haha.. ni abah yang suka sebenarnya)

7 things you always wear
1. baju kurung (harus… mama kan keje gomen)
2. cincin kawen (sorry la rose zan. wa copy paste lu punya jwpn kasi alter sikit2 hahaha)
3. tudung
4. spek mata (kalu tak pakai mama langgar tiang nanti hehehe)
6. sandal bodo (no heels... I like)
7. hair clip – pakai before pakai tudung

6 pet peeves: (in no particular order)
1. orang yang berlagak pandai tapi takde la reti sangat pun
2. orang yang suka potong cakap orang lain
3. pushy and bossy
4. orang yang susah sangat nak maafkan orang lain
5. those who are rude to others (cakap baik2 takleh ke?)
6. cakap tak serupa bikin

5 things you touch everyday: (in no particular order)
1. keyboard PC mama ni
2. peti ais – habit pulak. masuk dapur je mesti kena bukak peti ais. nape ek
3. Avent breastpump
4. purse
5. pintu kereta (tak kisah le belah driver ke co-pilot)

4 shows you watch: (in no particular order)
1. CSI Las Vegas, Miami and NY
2. movies kat ch 411, 412 or 413
3. Playhouse Disney (harus setiap hari)
4. Ceria (3 & 4 adalah channel wajib untuk mak orang (kut))

3 celebrities
1. angelina jolie
2. brad pitt
3. rosyam nor

2 current wishes:
1. Hutang semua settle (murah rezeki)
2. Sihat rohani jasmani... kalau boleh nak tengok anak mama kahwin dan dapat anak

1 person you could spend the rest of your life with:
1. my dearest hubby and kids (kira satu entiti jugak la kan)


TAG 2

the rules :
*link to your tagger and post these rules on your blog
*share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird
* tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs
*let them know they're tagged by leaving a comment on their blog

Mama malas la nak link2 ni. Tak yah la ek.

1. tarikh lahir mama ialah pada 15 okt. Dah dekat dah ye. Sila beri hadiah oke
2. mama tak pandai masak mahupun kemas rumah. Huhu.
3. mama suka makan especially desert! Kek, aiskrim, pastries. Tapi now kena kurangkanlah coz kena avoid dairy foods
4. antara benda yang mama teringin sangat nak buat sekarang ni ialah tido 8 jam straight! Tapi tak boleh. Huhu
5. mama juga suka minum susu – both susu lembu and susu soya. But now restrict to soy milk only sebab irma pun mungkin ada cmpa
6. mama memang ‘comel’ dari kecik. Hihi.
7. mama suka pregnant and bersalin sebab lepas bersalin boleh cuti lamaaa. Hahaha. Tapi dah ada dua anak rapat2 ni, kena planning la pulak lepas ni. Kalu tak, tak terkejar mama nanti.

I’m tagging:
1. cik yan
2. lovebaby
3. mamaDhea
4. Izan
5. ma_danish
6. mimie
7. umihannie
8. ealyie
9. ismahani
10. jannah
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!