Tuesday, October 14

Tag By Opie

Oh mama kena tag lagi. Dengan Auntie Opie lagi.

1. The age you’ll be on your next birthday:
27. Esok!! (Nota: hadiah dari kawan-kawan amatlah dialu-alukan. Haha)


2. Place you want to travel to:
Hmm... kalau ikutkan teringin memang baaanyak tempat yang mama teringin nak pergi. Tapi buat masa ni rasa nak habiskan cuti-cuti kat Malaysia dulu la kot (tah bila la tu)



3. Your favorite place:
Mekah dan Madinah. Rasa aman sangat kat sana. Tak payah nak pikir apa-apa masalah.


4. Your favorite food:
Hm. I have sweet tooth. Suka makan desert. Tapi sekarang kena kurangkan lah. Suka gemok maa.


5. Your favorite pet:
Cats. Tapi tu cerita zaman anak dara la. Since dah ada anak ni semua binatang peliharaan adalah kurang mendapat tempat. Hehe.



6. Favorite color combination:
Color combination? Hm.. love pink and green, atau hijau dan putih/cream, atau hitam dan merah, atau gabungan earth tone punya kaler. Mama juga suka kaler purple dan pink.. oh so sweet, dan baby blue and pink.. and the list goes on...



7. Favorite piece of clothing:
Apa-apa yang banyak ruang (tak suka pakai baju ketat2). So airy! Hahaha. Kain batik + t-shirt lusuh. Boleh?


8. Your all time favorite song:
Apa ek. Lagu rock kapak pun gua layan jugak beb. Lagu 'Gadisku' from Search mama sangat suka.


9. Favorite TV show:
Mama suka cerita House, CSIs, MMA, dan banyak lagi lah.



10. First name of your significant other/crush:
Significant other? Mohd Hazrin
Crush? Dah tua-tua ni nak ada crush lagi ke? Hmm. Does Brad Pitt count?

11. Which town do you live in:
Shah Alam-Cheras


12. Your screen name/nickname:
ZetyZin/Mamaimran

13. Your first job:
Kerja di petrol pump di Jalan Klang Lama. Masa tu baru lepas PMR. Tolong-tolong mak sedara.


14. Your dream job:
SAHM

15. One bad habit that you have:
Last minute. Semuanya last minute. Mungkin mama patut ada PDA phone la kot (abah... apa lagi? beli la untuk hadiah birthday mama esok! hahahaha)


16. Worst fear:
Apa ye? Kalau bab geli-geli ni mama memang geli dengan cicak, tikus dan binatang-binatang yang sewaktu dengannya.
Kalau takut, mama takut Tuhan. Tapi macam tak sesuai je under kategori worst fear kan?


17: Things you’d like to do before you die:
Cukup amal ibadah, selesaikan hutang, dan tinggalkan bekalan yang cukup untuk anak-anak (ilmu & harta - dunia & akhirat; memori terindah supaya anak-anak sentiasa ingat mama)


18. The 1st thing you’ll buy if you get $1,000,000:
Hm. Settlekan semuaaaa hutang. Pergi haji dengan satu famili, travel satu dunia, saving and the remains kita invest supaya duit tu beranak menjadi $10m. Wakakaka. Berangan #1 beb!


19. Your husband/wife:
The one and only... Mohd Hazrin Yahya


Oh panjangnya tag ini. Mama nak tag orang-orang ni pulak:
Bibimie
Cik Yan
Lovebaby
Kak Zura
Mama Danish
Ismahani
Izan
Umi
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!