Wednesday, February 18

Imran...

Hari ini mama takde mood nak duduk dalam ini opis.

Fikiran bercelaru dok teringatkan Imran kat rumah nenek.

Pagi tadi before pi kerja Imran menangis-nangis. Mama pujuk-pujuk dia suh tido balik sambil nyanyikan lagu 'ABC' dengan 'ba ba black sheep'. Ini lagu wajib sebelum tidur semenjak dua menjak nih. Lagu lain bolayan...

Lepas nampak macam Imran mamai-mamai mama panggil Aunty Dilah jagakan Imran sementara mama nak mandi. Sekali tu Imran terjaga la pulak. Bila tengok mama takde kat sebelah terus dia huwaaa balik. Haiyo. So kena la pujuk2 balik sambil nyanyi2 dua lagu itu di Subuh hari.

Lepas kompem Imran dah lena barulah mama mandi. Lepas mandi mama masuk bilik, Imran tersedar. Huwaaaa lagi sekali. Hadui. Last-last nenek pujuk ajak tengok kartun pepagi buta. Gitu pulak. Kalu dak mau mama EL lagi hari ni.

Mama perhati kulit Imran kemerah-merahan akibat suhu badan yang tinggi. Panas dalam kata nenek. Sebab bila rasa badan dia takde la panas sangat. Tapi air mata meleleh, hidung merah menyala cam Rudolph dah rupanya. Huhu. Sian anak mama. Hingus tak yah cerita la. Kalau boleh tadah mau sebaldi gamaknya. Time tengah malam dia terbatuk-batuk tak berhenti. Pastu mesti menangis. Sakit tekak la kot. Kesian sangat-sangat.

Tapi apa mama boleh buat. Terpaksa jugak pi kerja sebab dah 2 hari cuti. Kalau ikutkan hati seorang ibu, mau mama cuti sepanjang minggu ni!

Imran, cepatlah sembuh!
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!