Thursday, April 2

Demam lagi

Anak mama demam lagi. Plus sakit mata pula. Pagi tadi rasa berat je hati nak hantar dia pi taska. Tup-tup pukul 9 lebih teacher Imran call bagitau, Imran takleh dok taska sebab sakit mata. Takut berjangkit dengan budak lain.

Ikutkan hati mama nak je cuti. Tapi mama terpaksa kerja, sayang. Isnin ni ada lawatan dari kementerian so mama kena jugak update data dalam sistem. Huhu. Data yang hilang itu... *sigh*. Orang teknikal pun tak dapat nak detect kenapa hilang. Sadis sungguh.

Tadi mama baru lepas ambil Imran dan Irma. Abah akan 'eksport' anak-anak mama ke rumah nenek kat Cheras. Terpaksa. Sebab abah sendiri sangat-sangat sibuk plus bermacam masalah bisnes yang terpaksa abah hadapi. Sampai mama naik geram dengan 'punca' masalah tu.

Semoga Imran cepat sembuh. Irma juga. Amin.

Oh ye. Esok mama cuti. Balik kampung. Sabtu ada majlis pertunangan Ayong jadi kenalah balik kampung malam ni, tolong apa-apa yang patut. Tapi macam kesian pulak nak bawak Imran & Irma yang kurang sihat ni. Ikutkan hati nak je tinggalkan kejap anak-anak kat Cheras sementara mama tolong-tolong kat Seremban. Tapi apa pulak kata orang. Kalau anak-anak ikut ke Seremban masa mama nak tolong kerja-kerja dapur, nanti siapa pulak nak melayan kerenah diorang? Maklumlah budak tak sihat. Manja nya lain macam, kan? Hm...



Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!