Thursday, May 7

Dalam Dilema

Seriously.


Saya dalam dilema.


Nak pergi ke tak nak? Kalau pergi, WAJIB bawa Irma. Sebab saya takde langsung stok EBM. Apa yang dapat hari ini, akan digunakan esok. So, jangankan stok untuk seminggu, kalau kena tinggalkan Irma sehari semalam pun tak cukup.


Masalahnya, siapa nak jaga Irma masa saya berkursus? En Abah tak dapat ikut. Sangat-sangat sibuk. Adik-adik saya pula, ada interview hari Selasa nanti. Takkan disebabkan saya berkursus, adik-adik saya terpaksa lepaskan temuduga kerja diorang? Tak ke selfish namanya tu?


Lagi satu, saya baru dapat tahu yang kursus tu sebenarnya untuk final year IT student. So, kalau saya attend kursus tu, sayalah peserta yang paling tua sekali. Huk huk huk. Tak bestnya menjadi peserta yang paling banyak umur. Ok. Takde kaitan dengan rasa berat hati nak pergi.


Tapi (banyaknya la tapi), siapa nak jaga Irma nanti? Argh. Buntunya!



Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!