Wednesday, August 12

Confession of A Chocoholic

Tag dari MIO.


Uhhhh.... puasa-puasa ni kena jawab tag pasal makanan la pulak. Haih.
Saya memang suka coklat. Tengok body lah kan. Kekekeke.
So untuk menjawab tag ini saya sertakan sekali gambar-gambar untuk menjamu perut mata.


1. Kek Coklat kegemaran anda?
Chocolate Indulgence, Chocolate Cheese, Brownies (with ice cream) SR








Chilli's Molten Chocolate Cake





2. Kek Coklat jenis apa yang anda minat?
Brownies, Moist, Muffin


3. Biskut Coklat kegemaran anda?
Famous Amos jugak. Ohhh aromanya sungguh menggoda! Tapi takleh makan selalu nanti berlubang besar poketku dan bertambah kuantiti lemakku :P





Oh ye. Saya suka juga biskut Chips Ahoy dan Oreo.
Dulu masa zaman belajar selalu jugak melantak makan biskut nih.








4. Coklat bagaimana yang anda suka?
Seperti yang sedia maklum, saya suka makan apa saja coklat. Ekeke.


Tapi paling saya suka ialah dark chocolate. Oh dan saya juga suka coklat Twix yang semakin mahal tu.








5. Di manakah anda biasa membeli Kek Coklat kesukaan?
Chocolate Indulgence, Chocolate Cheese dan brownies di SR.


Untuk Chocolate Muffin, saya suka kat Kenny Roger's.



Kek coklat kukus pun suka juga, hasil air tangan SIL saya.


Ada juga beli choc moist via online, kat sini.


6. Apakah mengenai Coklat yang anda suka?
Bau, warna dan rasanya. Heheheh. Apa saja mengenai coklat adalah best, kan?


7. Berapakah harga sebiji kek yang biasa anda beli?
Oh kalau kat SR saya beli sepotong aje. Tapi dah lama tak beli. Berapa ye harganya sekarang?


Homemade Chocolate Moist (untuk birthday Imran & Irma) RM90 (1.5kg)


Untuk kek coklat kukus pula adalah free :P


8. Adakah anda hanya beli sebiji cupcake aje?
Kalau ada yang jual sebiji-sebiji mungkin saya beli sebab nak rasa dulu. Kalau best lenkali bolehlah beli berdozen-dozen!


Silalah kepada hantu coklat macam mak ni sesiapa yang sudi untuk membuat tag ini.
Sekian.


Pic credit from Uncle Google
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!