Friday, September 4

Berbau Harum

Hari ini ofis berbau sungguh harum.


Bau cucur udang. Nyum!


Ye. Orang kat ofis saya hari ni menjalankan projek 'Mari Memasak Cucur Udang dan Bubur Jagung'.


Nanti sebelum balik kerja, bubur jagung dan cucur udang akan diagih-agihkan kepada semua staf kat ofis ni. Bagus kan diorang ni?


Last week diorang masak kuih buah melaka. Jadi hidangan berbuka saya di dalam kereta. Cucur udang ni pun mungkin mengalami nasib yang sama la kot.


Tengah hari tadi ikut ofismet ke pusat bekalan bateri bakeri. Kat Seksyen 13 Shah Alam. Nama kedai tu Ba.gus. Siapa tau angkat tangan.


Uih ramai jugak orang kat sana. Macam-macam benda yang dijual. Sempat la menyambar esen vanilla, choc chip, cocoa powder, bread crumb dan bertih beras.


Konon-konon nak buat trifle coklat ataupun choc pudding macam hari tu. Bread crumb tu pula konon-konon nak buat nugget sendiri, atau pun sardine roll ke nanti. Konon-konon ye. Entah bila nak buat pun tak sure. Hehe.


Kat situ jugak ada jual muffin mix. Just tambah air dan bakar (kot). Ada instruction dia kat situ. Rasa macam nak beli je tapi mak takde oven. Dan-dan tu jugak rasa nak beli oven. Haha.


Oh herbs pun ada jual. Rosemary la, basil la, bay leaf la, mixed herbs pun ada. Eiii rasa geram sungguh (dan penuh nafsu) menengokkan benda-benda tu.


Kalaulah saya pandai buat segala mak nenek kek ni, kan best. *Mode berangan*


Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!