Wednesday, November 25

Potong!

Rambut saya sudah panjang. Kalau cantik tak apalah jugak. Ni asyik gugur je macam masa lepas bersalin dulu.


Dah lama plan nak potong tapi entah kenapa asyik tertangguh-tangguh.


Sudah hampir 10 tahun saya stick pada potongan rambut yang sama. Apa orang panggil... layer ek? Dan saya dah boring dengan potongan tu. *10 tahun beb. Mana la tak boring*




Lebih kurang gini le rambut tu (rambut je ye. bukan muka :P)
Pic googled.


Tapi masalahnya sekarang, saya tak tahu potongan rambut yang macamana sesuai untuk saya. Maklumlah dengan pipi yang semakin membulat dan badan yang makin dipam-pam ni, bukan semua stail sesuai kan?


Kawan-kawan ada cadangan stail apa yang sesuai untuk mak budak yang gemoks saya ni?


Oh ye. Lagi satu. Saya agak kompius. Kaler rambut (selain inai) dibolehkan dalam Islam ke tak sebenarnya? Macamana kita nak tau produk mana yang boleh, produk mana yang tidak? Maksud saya, produk yang membolehkan laluan air ke rambut etc.


Kalau bleach rambut boleh dak? Ke, takleh jugak ye? Oh banyaknya soalan saya.





Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!