Wednesday, November 4

Susu Kambing, Anyone?



Inilah dia susu kambing yang dimaksudkan semalam. Maaf, kualiti gambar yang kureng. guna handphone je.


Susu kambing ni ada banyak khasiatnya. Antara kelebihan yang dapat saya tulis taip balik (rujuk pada flyers nya):

  • Susu terbaik SELEPAS susu ibu
  • Tidak menyebabkan alahan
  • Menguatkan sistem imunisasi tubuh
  • Bersifat alkali
  • Meningkatkan daya kepekaan, tumpuan dan ingatan
  • Melancarkan sistem penghadaman & usus
  • Membantu mengubati Kanser, Demam Kuning, Gastrik, Ulser, Asthma (Lelah), Penyakit Kulit, Sukar Tidur
  • Membantu merawat Senggugut, Darah Tinggi, Lemah Jantung, Kencing Manis, Batuk Kering, Gout dll
  • Mengimbangi gula dalam darah & kolestrol
  • Menguatkan jisim tubuh yang sihat (tulang, gigi, otot, sendi, kulit & tisu saraf)
  • Tidak menyebabkan kahak
  • Memulihkan tenaga batin
  • Awet muda


Kandungan nutriennya pulak:
~ Tenaga
~ Protein
~ Lemak
~ Karbohidrat
~ Gula
~ Kalsium
~ Zat Besi
~ Vitamin A
~ Vitamin B1
~ Vitamin B2
~ Vitamin C
~ Vitamin D
~ Vitamin B12
~ Asid Folik
~ Inositol
~ Sodium
~ Potassium
~ Selenium


Susu ni tak menyebabkan alahan (bagi mereka yang eczema). Juga tak berbau hamis. Boleh diminum bersama Milo atau minuman lain. Boleh dibuat milkshake, atau dimasukkan dalam puding gak. Tapi saya minum macam tu je.


Susu kambing juga mengandungi kalsium dan potassium yang lebih tinggi berbanding susu lembu.


Ada yang berminat nak beli? :)


Kalau rasa-rasanya tak lalu nak minum susu, ada juga dalam bentuk kopi. Tapi kopi ni dicampurkan dengan spirulina. Ada juga dalam bentuk tablet kunyah. Ada 3 perisa pilihan - asli, strawberry dan coklat. Saya rekomen kan perisa coklat *peminat coklat sejati :P*.


Buat masa ni gambar kopi susu kambing (SpyHRu Cafe) dan tablet susu kambing takde lagi. Nanti kalau dah ada saya upload ok :)


Kalau teringin juga nak minum susu kambing HiGoat, tapi nak cuba je dulu, takmo beli sekotak, trial pack disediakan. Satu set trial pack ada 2 sachet.


Harga bagi sekotak susu HiGoat (15 sachet) cuma RM36.60. Trial pack (2 sachet) pula cuma RM5.00.

Harga sekotak SpyHRu Cafe (20 sachet) pula RM22.00.

Harga tablet kunyah (50 tablet) ialah RM22.00.


Kalau ada yang berminat bolehlah email kat saya di zetyzin at gmail dot com.


Boleh juga rujuk sini untuk keterangan lanjut :)




Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!