Thursday, July 8

Rosak Lagi!

Minggu ni memang minggu rosak agaknya.


PC saya rosak lagi daa. Dari semalam sebenarnya. Tu yang agak menyepikan diri je dari alam maya. Ecewah.


Dah bagitau orang sistem. Bagitau means, isi borang online lah. Pastu siap call lagi, minta technician yang betulkan PC saya kelmarin datang tengok-tengokkan. Tapi dia takde la pulak.


Sepanjang hari saya menunggu kedatangan En Technician, tapi batang hidung pun tak nampak. Isk isk. Macamana nak buat kerja nih?


Sudahnya sepanjang hari saya habiskan dengan study untuk PTK. Haha. Study lah sangat kan.


Gila sangap ah takde PC.


Pagi tadi dah try tanya Unit Sistem office saya ni, ngendeng-ngendeng mintak PC baru. Ekekekeke. Eh memang patut saya dapat pun. PC saya ni dah 5 tahun okeh. Dah takde value dah. Kalau net book value lepas tolak depreciation, memang dah negatif dah pun. No wonder la PC tu dah tenat kan. 


Tapi, kalau guna PC baru, sistem yang saya guna tak compatible dengan Window Vista. Windows 7 takyah citer ah kan. Vendor sistem saya ni pulak dah takde dah. Hmmm....


Syok jugak kalau dapat PC baru nih. Kalau lah kan.


Yang menumpang kasih PC lain,
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!