Friday, September 30

Pukul 11 Malam

Malam tadi bawak Irma pi klinik. Pukul 11 malam weh. Nasib la ada klinik 24 jam. Tapi jenuh la menunggu sebab servis agak slow. Maybe sebab dah malam sangat kot. Masing-masing mengantuk agaknya. Hehe.


Masa menunggu tu pun dok tersengguk-sengguk sambil menguap. Udah la datang berdua je dengan Irma. Imran tinggal dengan En Abah sebab tak larat le nak menjaga dua-dua sekali masa mata dah bagai digam. En Abah pulak tak larat nak ikut dek kepenatan balik kerja lambat.


Setengah jam lepas tu baru la dapat jumpa doktor. Bukan apa, badan Irma ni penuh dengan bintik-bintik. Nak kata ruam panas pun tak sure la pulak. Bila doktor tengok, katanya allergik. Eh? Irma allergik apa pulak eh? Selama ni tak pernah pulak dia naik biji-biji macam ni. 


Mata Irma pun dah bengkak-bengkak dengan merah-merah. Satu badan gatal pastu meggaru-garu. Sian sungguh. Dia dok kata, "nyamuk gigit Irma..." sambil menggaru-garu. Huhu. Takkan la sampai beribu-ribu nyamuk gigit awak nak oii...


So doktor bagi calamine lotion, ubat allergik dengan ubat gatal. Pastu mintak sekali ubat batuk sebab malam-malam Irma dok terkungkang-kungkang batuk.


Malam tadi dia masih terjaga tengah malam dek kerana gatal. Pagi ni tak sempat pulak nak cek sebab terlambat jaga dari tidur! Kelam kabut bersiap nak pi kerja. 


Hopefully kurang la gatal-gatal Irma tu. Udah le weekend ni ada wedding yang wajib attend huhu. Kalau ikut ke-tak larat-an mak buyung ni memang tak kuasa nak jejak mana-mana wedding yang makan hidang ni. Satu, event nya lama bebeno dan kita kena tunggu. Semenjak dah memboyot ni tidur lewat dari pukul 11 malam adalah satu punca yang buatkan aku exhausted gila babeng keesokan paginya. 


Dua, jenuh memikirkan cara macamana nak handle anak-anak supaya boleh dok diam-diam kat meja makan jangan merayau-rayau. Lagi laaa bila ada sepupu sepapatnya memang takleh dok diam la kat meja. Adeh. Ditambah pulak dengan keadaan Irma yang gatal-gatal gitu. Haruslah dia moody aje pastu asyik merengek. 


Get well soon, Irma!


Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!