Monday, November 5

Kenapa?

Kenapa ada sesetengah jenis manusia yang suka menilai tanpa dengar penjelasan terlebih dulu, kemudian susah sangat nak memaafkan orang lain?

Kenapa susah sangat nak spend a minute or two untuk dengar sampai habis apa yang kita nak cakap? Ni tidak... cerita baru setengah jalan, dah potong. Pastu marah tak pasal2. Padahal kalau dia dengar betul2 cerita tu sure takde mende yang nak dimarahkan.

Haiyo... I am so tired of these. Aku dah tak tau apa yang patut aku buat supaya dia dengar sampai habis apa yang aku nak cakapkan. Aku tak bermaksud nak lukai hati sesiapa. Lagi2 dengan keadaan yang berbadan dua ni. Aku cuba untuk mengambil hati semua orang, walau mood aku sendiri asyik swing sana sini. Aku cuba senyum walau aku penat. Ah! Kenapa orang tak nak ambil hati kita... kita je yang sibuk2 ambil hati orang?!

Selalunya masalah miscommunication ni la yang menghantui sesebuah hubungan. Kita maksudkan lain, orang yang mendengarnya sangkakan lain. Hmmm.... Hopefully segala kekusutan yang aku hadapi ni cepat2 lah terlerai dan terurai.
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!