Wednesday, May 7

Dah Tak Lama Lagi Dah...

Last Saturday aku pi check up. Doc kata dah bukak 2 cm. Huhu terkejut gak aku. Awal lagik nih! Nape awal sgt ek? Tapi aku pun dah nula rasa sakit2 bila nak jalan dgn bangun dari duduk. So doc suruh aku pi check contraction dgn fetal heart tu. Heartbeat baby normal. Contraction sepanjang 20 minit tu takde. Masa memula tu aku cuak la gak. Ala jgn lah kena admit malam ni. Dah la nak celebrate birthday Imran kat kampung. Kalau aku kena admit nanti tak dapat sambut besday anak aku yg 1st. Huhu.

So after 20 minutes, doc decide yang aku boleh balik rumah tapi mesti terus datang hospital kalau ada rasa sakit atau ada apa2 tanda. But until today, takde pulak sakit2 contraction (aku memang tak rasa pun), air ketuban ok lagi, baby tendang2 pun aktif lagi, tanda show tu pun belum ada.

Doc bagi aku mc seminggu. So rest kat umah. Jgn jalan jauh2. Aku pun apa lagi. Lepak je la kat Cheras ni. Entah bila la baby girl kat dalam ni nak keluar. Hehe. Silap2 lepas dah habis mc, aku kena pi kerja pulak. Hahaha.
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!