Friday, November 21

Tayar Bocor

Pagi tadi masa mama on the way pi kerja, terdengar bunyi pelik dari tayar belakang belah kiri. Mama suruh abah berhentikan kereta. Sekali check rupa2nya tayar dah flet dh. Huhu. Tah memana laa agaknya terlanggar sampaikan tayar bocor.

Terus mama sms opismet dan boss. Bagitau mama masuk lambat sebab tayar kereta bocor. Abah buka boot untuk amik spare tyre. Sekali tengok tools nya tak ada pulak. Ah sudah! Abah pun telefon husband kazen mama a.k.a Pak Long yang rumahnya dekat aje dengan rumah kita.

Tak lama lepas tu Pak Long pun sampai. Rupanya Pak Long dari rumah Nek Bee kat Seksyen 18. Patut laa kitorang tunggu agak lama jugak lah.

Sementara abah dan Pak Long tukar tayar, mama bawak Irma jalan2 dalam stroller. Hehe. Nasib baik simpan stroller dalam boot kereta. Imran pulak syok aje tidur dalam car seat dia. Hoyeh. Kalu dak, jenuh jugak nak melayan kerenah dua babies kat tepi jalan.

Selesai tukar tayar, mama dan abah hantar Imran dan Irma pi taska dulu. Then siap singgah kat mapley pekena Horlicks suam dan mee goreng mamak. Hahahaha. Dah alang-alang masuk lambatkan. Tak senonoh sungguh.

Mama sampai ofis pukul 0840. Okeh la tu. Takde la lambat benor, kan?
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!