Tuesday, December 30

Tag Lagik

Adeh. Lagi satu hutang tag oleh Aunty Rose Zan.

The rules:Link to your tagger and post these rules.List 8 random facts about yourself and tag 8 people.
Tagging:
1. Izan
2. Cik Yan
3. Ealyie
4. Afkarz
5. Kak Zura
6. MamaDhea


Fakta rawak tentang saya <-- adeh. dah tak reti nak tulis apa dah
1. Mama sangat sayangkan Abah, Imran dan Irma. Of course la kan...
2. Tak koser nak jaga muka. Daku cuci muka aje. Toner dan moisturizer sudah lama daku tinggalkan. Pastu dok ngomel muka tak cun lah, kusamlah and whats not. Haha.
3. Mama ni bermuka serius. Bukan sengaja nak wat muka serius tau. So orang ingat mama ni sombong.
4. Tahun 2009 ialah tahun untuk men-debt-free-kan diri dan keluarga... InsyaAllah... amin!
5. Suka kek! Suka brownies! Suka chocolate! Suka pastry! Haiyo. Macamana nak kurus ni? Sila rujuk tag sebelum ini.
6. Tahun 2009 juga tahun untuk mencantikkan rumah... InsyaAllah! Nak cat rumah, nak beli pokok sikit2.
7. Pernah bela 3 ekor kucing selepas kahwin. End up, sekor mati terjun apartment (sungguh tragis!) - namanya Kopi, sekor hilang masa mama dalam pantang - namanya Mon(tel), sekor lagi hilang lepas pindah rumah baru - namanya Mok (aka Mocha). Dah dapat baby terus takmo bela kucing dah.
8. Ada hobi baru yang memerlukan RM RM RM - orkid! Ni semua penangan MIL yang suka orkid lah ni. Haha.

Myself
First name:
Zety
Name you wish you had:
Nama yang ada makna yang baik
What do people normally your name as:
Zety, Ety, Zet, Zack, mamaimran
Birthday:
15 October 1981
Birthplace:
Kuala Lumpur
Time of birth:
2.15 am kalo tak silap
Single or taken:
Taken lor... Dah jadi mak orang dah pun
Zodiac sign:
Libra

My appearance
How tall are you:
162 cm. Tapi semenjak bersalin no 2 ni rasa macam makin kecut pulak mak. Huhu
Wish you were taller:
Nope! Bersyukur dengan apa yang ada
Eye color :
Dark brown
Current hair color:
Dark brown... natural okeh
Short or long hair:
Tak berapa panjang
Ever dye your hair a bizarre color:
Nope
Last time you did something dramatic with you hair:
Paling dramatic? Mak pi inai rambut. Haha. Dramatic ke?
Glasses or contacts:
Glasses. Dulu pakai lens tapi ala-ala malas nak menten. Haha
Do you wear make up:
Jarang-jarang. Compact + lipstick is good enough for me
Paint your nails:
Nope!
Shy or outgoing:
Shy-shy cat. Haha
Sexy or cute:
Definitely not sexy. Cute? Mungkinkah? :P
Serious or fun:
Serious and fun... somewhere in between...
A turn on:
Cake! Brownies! Bolehka jadi turn on untuk mak? Tak syesyuai doh.
A turn off:
BO - Body Odour. yucks

This or That
Flowers or chocolates:
Dua2 suka tapi prefer chocolate. Muahahahaha
Pepsi or coke:
Both ok. Mak tak memilih nyah...
Rap or rock:
Rock kapak bebeh!
Relationship or one night stand:
relationship of coz
School or work:
In terms of commitment - school. Lepak lepak sana sini. Huhahuha tak ingat dunia.
In terms of RM - work. Takdek keje mana mau korek itu duit mau bayar itu hutang?
Love or money:
Both plz...
Movie or music:
Movie.
Country or city:
In terms of shopping paradise - city
In terms of peacefulness (ada ka ini word?) - country
Sunny or rainy days:
Rainy days - leh zzzz
Friends or family:
Family first!

Have you
Everlied:
Yup
Stole something:
Penah ke ek? Mungkin masa belum mumaiz ada la kot
Smoked:
Nope! Never! Menci itu asap!
Hurt someone close to you:
Pernah...
Broke someone’s heart:
Tak sure pulak. Kalau pernah minta ampun ye...
Wonder what was wrong with you:
Apasal suka sangat makan? Bila nak kurus nih?
Wish you were prince or princess:
Yes. Bestnya jadik princess kan?
Like someone who was taken:
Suka dari jauh aje la. Sukakan kecantikan ciptaan Tuhan. Hahahaha. Ini cerita sebelum kawen okeh.
Shaved your head:
Botak ka? Tak sanggup mak. Tapi rasanya sekarang pun macam makin botak je kepalaku ini. Bila la penyakit keguguran rambut nak berhenti ni?
Used chopstick:
Selalu je. Especially masa makan megi panas2! Slurp!
Sang in the mirror to yourself:
Nope!

Favourites
Flower:
Roses, lily and the latest one - orchid! Hahaha
Candy:
Mak tak berapa sangat la candy nih. Oh ingat tak masa kecik2 ada candy yang kelapa tu? Sedap kan?
Song:
Mana-mana yang sedap ikut kesesuaian mood
Color:
Purple dan keluarganya, Pink, Red, All sort of colours lah
Movie:
Adeh. Rasanya dah pernah jawab semua ni dalam tag dulu-dulu. Sila search sendiri ek.
Singer:
Pon dah pernah jawab.
Junk food:
Chocolate kira junk food ke ek? Kehkehkeh.
Website:
Blog ini
Location:
Shah Alam
Animal :
Cat
Ever cried over someone:
Yes.
Is there anything you wish you could change about yourself:
Alangkah bagusnya andai dapat kuubah ukuran badanku. -5inci setiap satu, especially tang perutku, kena -10 inci. :P
Do you think you’re attractive:
Haha. Haruskah dijawab?
If you had to choose a fairytale as your life what would you choose:
Entah la ek? Cinderella perhaps? Oh so perasan diriku!
Do you play any sports:
Sports dalam computer games kira tak? Hahahaha
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!