Tuesday, December 30

Tag Nana: 16 Fakta Rawak

Adeh... mama kena tag dengan Aunty Nana. Hutang tag orang lain pun masih banyak lagi. Tapi mama buat dulu yang ni ok.

Syarat dan peraturan:
1. Apabila telah terpilih dengan malangnya, silalah menulis 16 perkara paling rawak sama ada tentang fakta, perangai tak senonoh ataupun hala tuju hidup anda.
2. Silalah hasut 16 orang lain untuk melakukan perkara ini. <-- sangat ramai okeh!
3. Sila tanda manusia yang telah menanda anda di peringkat awal.
4. Ketahuilah, jika anda terpilih ia adalah kerana anda juga manusia biasa yang perlukan perhatian dan kasih sayang yang secukupnya ketika bayi.

1. Mama seorang yang cepat panas dan sejuk hati. Tak sampai 5 minit Insyaallah ok.

2. Mama ambil masa 2 bulan lebih untuk setuju jadi steady girlfriend abah. Hehe. Fakta nih!

3. Kemudian, mama bercintan cintun dengan abah selama 7 tahun sebelum ambil keputusan untuk kahwin.

4. Mama teringin nak bermekap tapi tak koser nak luangkan masa bermekap sebelum pi kerja. Banyak menda nak kena settlekan pepagi buta.

5. Mama suka makan. Suka try menu pelik-pelik, asalkan halal.

6. Mama seorang yang setia pada satu-satu kasut. Dan juga handbag. Selagi tak koyak, tak rosak, daku belasahkan sajork. Haha.

7. Teringin nak belajar menjahit. Jelujur kasar pon daku fail tahu!

8. Mama seorang yang akan baca instruction book satu-satu device atau perabot diy sebelum assemble atau guna benda alah itu.

9. Mama tak pernah drive kereta auto until masa abah masuk hospital hari tuh. Terpaksa bawak kereta atuk. Selama ni kereta manual aje.

10. Masa duduk asrama dulu mama selalu fly a.k.a keluar tanpa kebenaran. Wakaka. Mama juga selalu ponteng prep dan riadah. Hoho. Anak-anak mama, sila jangan tiru perangai ini.

11. Seperti Nana, mama jugak suka sangat makan karipap, especially kalau Nek Jah dan Nenek yang buat.

12. Tak suka memasak coz takdek talent. Tapi teringin nak jadi seorang tukang masak yang hebat. Boleh? Teruk betul kan?

13. Tak berapa suka pakai heels walaupun teringin. Almaklum berat badan yang sangat (diulangi - sangat sangat sangat) berlebihan menyebabkan kaki mama cepat sakit bila pakai heels.

14. Azam yang tak pernah luput dari hati dan perasaan setiap tahun - nak kuruskan badan! Bila laa agaknya nih?? Herbalife? Masih belum mampu laahh.

15. Suka sangat pengalaman waktu bersalin walaupun sakitnya tuhan saja yang tahu.

16. Dulu-dulu pernah berangan nak anak 13 orang! Kononnya nanti lepas seksa kubur. Argh! Mampukah nak bersalin lagi 11 kali? Hoho. Lu pikir lah sendiri Zety oii!

Adeh. Sangat penat nak pikir okeh. Saper pulak mama nak tag ni. Dah la 16 orang. Ramai bangat! Anyway, get ready aje lah kawan-kawan!

1. Kak Zura
2. Izan
3. Cik Yan (ampun kerana tag mu belum ku buat)
4. Lovebaby
5. Mimielola
6. Mrs Noba
7. Sayangibu
8. mamaDhea
9. pinkytoe
10. Roza
11. wanie
12. Mummy HnH
13. mamaaina
14. mama adib
15. Kak Ina Hashim
16. Ealyie

Minta maaf tak buat link. Huhu.

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!