Thursday, January 22

Jurnal EBM 220109

Semenjak dua menjak ni, production susu mama semakin merudum. Biasanya sehari boleh dapat 15oz ke 18oz, sekarang dapat around 10oz ke 12oz aje. Why? Why? Why?

Stok EBM dalam freezer juga semakin merosot disebabkan terpaksa ambil satu bekas setiap hari sebagai bekalan Irma ke taska.

Mungkinkah sebab Irma dah start solid food?

Well, hari ni hasil pumping session mama:
Pagi: 5.5 oz --> huhu... biasanya dapat max 9oz.
Tengah hari: 3oz --> lagi haru. biasanya dapat 5oz.

Nak kata mama stress, tak jugak. Hmm... now mama pam jugak malam-malam dan pagi-pagi sebelum bersiap ke ofis. Mama dok risau stok yang dah sangat2 berkurangan dalam freezer tu!
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!