Thursday, January 8

Tag pregnant - updated

Owh. Tag zaman preggie dari Sayangibu. Malu neh nak kongsi. Bukan apa, banyak sangat 'kelebihan'nya. Wakaka. Tapi takpelah mama kongsikan jugak.

1. Berat sebelum mengandung
Sebelum ngandung Imran: 79kg (kan dah kata, 'lebihan' yang terlebih banyak!)
Irma: 83kg (ni tak sempat nak turun dah pregnant balik)

2 .Berat terakhir mengandung sebelum bersalin
Berat terakhir - Imran: 92kg
Irma: 92kg jugaks

3. Berat selepas abis pantang
Imran: Tak ingat lah. 80kg rasanya
Irma: 76kg <--ni semua berkat bf. Hehehe. Psst, FYI mama dah lama gile tak cecah berat ni. So satu pencapaian besar la buat mama. Hahaha.

4. Apa yang korang suke makan mase mengandung?
Semua mama belasah. Haha.
- Masa Imran mama pernah mengidam makan laksa asam kat Jusco MidValley tu. Sampai menangis2 sebab tak dapat. Haha. End up masa dah dapat makan tu siap cakap dalam hati, 'alahai tak berapa sedapnya la laksa ni.' Tapi mama sentiasa nak minum something yang sejuk dan manis.
- Masa Irma pulak, hm... Rasanya takde spesifik menu. Semua mama belasah. Mungkin sebab masa pregnantkan Irma mama banyak pi kursus so takde pilihan makanan. Belasah ajo.


6. Tunjukkan gambar anda masa pregnant.....at least 5 keping
Takde gambo ler buat masa ni. Nanti laa mama tepek.
Mama jumpa sekeping aje.

Masa ni sehari sebelum bersalinkan Imran. Bergambar dalam rumah. FYI, ni ajelah satu-satunya gambar masa pregnantkan Imran. Ni pun mama yang mintak abah tangkap gambar (timer) sebab takdek langsung gambar pregnant. Huhu.

Gambar masa pregnantkan Irma ada... tapi dalam PC abahnya la pulok. Nanti kalau senang2 mama update la lagik. Haha.


Mau tag siapa???
Okes...insan-insan yang bertuah terpilih itu adalah...
1. Lovebaby 2. Kak Zura 3. Cik Yan

Mana pi no. 5 ek??

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!