Monday, February 23

First Pregnancy

Kali ni takde siapa mengasihiku dan mengetag ku. Maka aku tag ajelah diri sendiri. Hahaha. Nak buat jugak tuh.


1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?

Tak. Sebab dah tak sabar nak dapat baby. After 2 months kahwin mak pun berisi.


2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?
Er... masa mula-mula tau pregnant tu memang dah terasa nak dapat baby boy. So, memang tak pernah pun sediakan nama baby girl. Hehe. Menjawab soklan tak nih?


3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
Excited, of course. Dan agak takut bila pikirkan nak bersalin. Haha.


4. HOW OLD WERE YOU?
26 y.o.


5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
Sebab 2 minggu period tak datang. Sebenarnya, masa tu baru balik dari umrah. biasalah pi umrah kan kena makan pil perancang. So, masa tu assume lepas je stop amik pil tu, terus la period. Tapi tak period jugak. So dalam diam-diam aku pun buat le pregnancy test. Ekeke.


6. WHO DID YOU TELL FIRST?
Encik Abah. Disebabkan aku test diam-diam, so aku bagi suprise la kat En Abah. Melompat-lompat En Abah masa tahu. Tapi lepas tu dia suh pi klinik jugak untuk sahkan.



7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
Yup! Of course..


8. DUE DATE?
5 Mei 2007.


9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?

Masa bulan puasa je. Lepas sahur tido balik. Bila Subuh je, lepas aje gosok gigi sure uwekkk keluar semua yang aku makan masa sahur. Akibatnya, aku tak posa 5 hari tahun tu.


10. WHAT DID YOU CRAVE?
Takde apa yang pelik. Masa tu masing2 bawak kereta sendiri. So, bila aje rasa nak makan apa2, mak pun berdesup naik kereta pi memana. Tapi, aku memang WAJIB minum air manis sepanjang mengandungkan Imran. Kalau tak, rasa macam tak lengkap.


11. WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST?
Bau minyak goreng, sabun mandi (except yang bau fruity) dan perfume En Abah! Yucks!


12. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?
Boy


13. DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX ?
Nope. Sebab memang dah boleh agak akan dapat baby boy.


14. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
13kg.


15. DID YOU HAVE A BABY SHOWER?
Nope..


17. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
Nope. Syukur Alhamdulillah..


18. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
Poliklinik Syahirah, Seksyen 7, Shah Alam.


19. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
Jumpa doktor pukul 9 pagi. Doktor check bukaan dah 6cm. Terus masuk labor room. Tak ingat le start sakit pukul berapa. Tapi baby selamat dilahirkan pukul 5.37pm.


20. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
Encik Abah.


21. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
Dr Yus, Encik Abah, nurses, dan ada makcik ni bekas bidan kerajaan yang tolong baca-bacakan surah Yasin dan sediakan air selusuh.


22. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
Natural. Tapi vakum sebab masa tu aku takde kederat nak meneran dan heartbeat baby dah slow. Tu yang koyak besar tuh. Harharhar.


23. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
Kena induce. Tapi induce ease the pain ke? Makin sakit ada laaa...


24. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?
3.6 kg


25. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?
5 Mei 2007. Ikut EDD.


26. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
Muh4mm4d 1mr4n D4n15h b1n M0hd H4zr1n.


27. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
1 year, 9 months, 2 weeks and 4 days old.


28. WOULD YOU DO IT AGAIN?
Dah selamat no 2 dah pun. Ekeke.
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!