Friday, February 27

Nak Pergi Ke Tak Nak?

Tiba-tiba En. Abah ajak kami satu family pi Genting esok. Sebenarnya family belah Abah semuanya pi esok, kecuali Mak Wan dan Atuk. Dan sebenarnya cuti-cuti ke Genting takde dalam senarai untuk aktiviti minggu ni sebab Abah bercadang nak main futsal lagi. Tiba-tiba je tadi lepas sembahyang Jumaat Abah call Mama ajak kami ikut gak.

Hm...

Ikutkan hati memang nak ikut. Tapi dalam masa yang sama macam ragu-ragu sikit kerana:

1) Kalau kat sana sah-sah la baby takleh main apa-apa. Dan mak baby ni pun kena la kelek anak 24 jam. Takkan nak bawak Irma naik roller-coaster? Gilo ko apo? Dan pi Genting tanpa main apa-apa game bukankah membazir duit aje serupa tak yah pi jugak?

2) Musim hujan yang tak menentu waktu. Buat mama takut la. Jalan tak licin ke. Selamat ke? Risau beb.

3) Ayong bagitau diorang bertolak pukul 5 pagi dari Seremban. Mampukan mama bangun awal siap-sediakan Imran dan Irma dan Abah awal2 ni?

4) Hari Sabtu ni penuh dengan jemputan kahwin dan kenduri serta aktiviti mencari almari dapur. Abah kata, "takpe kita balik awal, and kita pergi jugak semua kenduri tu". Heh? Larat ke Abah? Karang silap-silap mama yang kena drive balik dari Genting nanti. Kehkehkeh.
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!