Wednesday, July 1

Tag Anak-Anak

Saya telah ditag oleh Umi Sufira.


Layann...


1. Anda sudah mempunyai berapa orang anak & nyatakan Girl or Boy?
2 orang. 1 boy dan 1 girl.


2. Bila perancangan anda untuk menambah anak?
Hm. Mungkin lagi setahun kot? Yang pasti lepas Irma dah 2 tahun. Tapi kalau rezeki awal, kuterima saje.


3. Nyatakan nama anak anda & ape makna nama anak anda dalam islam?
Muhammad Imran Danish: Yang terpuji (Muhammad), bersopan (Imran) dan bijak (Danish). Ada juga yang kata Imran maksudnya prosperity.

Irma Adreanna: Irma - Universal, Keseluruhan. Adreanna - From Hadria (?). Adreanna tu jugak berasal dari 'Adrian', pahlawan dari mana entah. Adreanna juga bermaksud 'gelap' (French). Haih. Patutlah Irma agak coklat sikit berbanding abangnya. Hehehe. Adreanna juga bermaksud 'kaya' (Greek) dan 'kuat' (English). Sungguh international nama anak saya.


4. Siapakah yang memberikan nama anak anda?
Saya & suami.


5. Dari mana tercetus idea memberikan nama anak anda?
Dari buku-buku dan Internet. :)


6. Sekiranya anda dikurniakan seorang lagi cahaya mata...apakah nama yang akan anda beri?
Kalau boy, namanya awal-awal lagi En Abah dah sediakan. Tapi saya tak berapa setuju dengan nama tu. Kalau girl, belum pikir lagi. Tapi mungkin juga akan start dengan huruf I.


7. Bagi yang sudah mempunyai anak lebih dari seorang...nyatakan berapa jarak beza umur anak anda?
1 tahun 19 hari :)


8. Untuk kelahiran anak anda yang akan datang....anda nak girl @ boy? nyatakan sebabnyer?
Tak kisah boy ke girl. Terima saje.


9. Ape ciri2 persamaan anda & anak anda?
Dua2 nama mula dengan I (except for 'Muhammad' la kan). So far, dari segi perangai memang agak berbeza lah antara dua orang tu.


10. Upload gambar anak anda untuk tontotan semua rakan blogger.
Recycle ajelah kekdahnya.



Muhammad Imran Danish



Irma Adreanna


11. Tag seberapa ramai yang boleh
Fid
Watie
Yaya
Azzamoro
Kak Yong




Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!