Monday, February 2

Susu Oh Susu: Di Manakah Dikau?

Ecewah title. Macam bagus.

Hari ini production susuku amat merudum. Baru berjaya menghasilkan 4oz sahaje. Sedangkan demand yang sepatutnya ialah lebih kurang 16oz - 20oz. Ouhhh... Macamana ni? Takmo depress tapi ter-depress jugak.

Bekalan susu jugak makin susut. Inilah akibat daripada penyakit M.A.L.A.S yang makin menjadi-jadi ni. Aduyai.

Nak kata kurang direct feeding, Irma makin menjadi-jadi nenen susu sekarang. Bukan makin kerap, tapi makin lama. Kekerapannya bertambah ada lah dalam 1-2 kali lebih daripada biasa. Cuma kalau dulu bergayut dalam 5-10 minit je, sekarang lebih kurang 15 minit jugaklah. Which is good, kan?

Sepatutnya dapat stimulate lebih banyak susu, kan? Correct me if I'm wrong.

Nak kata selalu bangun malam, takde la hingga tahap reverse cycle rasanya. Macam biasa je. Tah la ek? Apa laa masalahnya. Mungkinkah sebab Irma dah start solid (which dia makan tak la banyak mana pun)?

Harap murahlah rezeki Irma merasa susuibu hingga sekurang-kurangnya berumur 2 tahun.
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!