Friday, June 12

Bengang

Kalau korang bengang, atau terasa hati dengan seseorang, adakah air muka korang akan berubah? Atau korang mentennn je? Boleh ke nak kontrol muka, buat-buat nampak OK tapi sebenarnya dalam hati Tuhan aje la yang tau?


Aku, kadang-kadang boleh, kadang-kadang tak. Biasanya kalau hal kat ofis, kalau aku bengang dengan someone aku boleh kontrol muka lagi. Buat mula rilekkk je. Tapi kalau dengan orang terdekat, macam kawan-kawan ke, orang tersayang ke, agak susah sikit nak kontrol. Selalunya memang nampak la muka ke'bengang'an aku tuh, walaupun aku dah cuba sedaya upaya tak nak nampak bengang depan orang.


Tapi ada jugak kes, bila aku actually takde la terasa apa-apa pun, tapi orang lain ingat aku tengah bengang tahap dewa. Apakah? Mungkinkah muka aku yang serius garang nak mamfus ni menyebabkan orang berfikiran gitu ek? Adakah muka aku serius sangat?


Huhu. Kadang-kadang tension jugak ok. Puas menerangkan yang aku takde rasa bengang ke hape, tapi orang beriya-iya tanya habis-habisan kat aku apasal aku buat muka macam cipan bengang. Nak terangkan macamana lagi?


Lagi satu, masa aku tengah drive. Kalau tak borak-borak atau melalak menyanyi perasan jadi artis dalam kereta, muka aku memanglah serius yaamat. Konsentret la konon. Tengah syok driving kereta dengan penuh fokus, tetiba ada pulak yang bertanya, "awak ni kenapa?" Hoh? Kenapa apa? Teruslah mak blur di situ.


Anda pula, bagaimana?



Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!