Friday, March 12

Selfish

Manusia selalu pentingkan diri. Setuju?


Bila kat tol, kita potong Q sebab nak cepat. Bila kat jalan susur, kita potong Q lagi, sebab nak cepat jugak. Malas nak beratur panjang-panjang.


Bila minta tolong, asyik nak didulukan hal kita aje. Kita punya hal adalah first priority. Orang lain punya hal, kemudian-kemudian kan.


Bila orang tu terlupa nak buatkan benda yang kita minta tolong tu sebab dia ada baaaanyak kerja, ngadap PC sampai lupa makan minum, nak pi toilet pun tertahan-tahan, kita boleh argue pulak dengan dia sebab dia lupa. 


Betapa selfish nya kita.


Nota ZZ: Di saat-saat nak berhujung minggu ni, ada je benda yang jadi yang buatkan mood bertukar menjadi kureng. Tak best betul.



Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!