Tuesday, October 26

Bagaimana Hendak Puaskan hati Semua Pihak?

Macamana nak buat keputusan yang dapat puaskan hati semua pihak ye? Puaskan hati di sini maknanya dapat buat win-win punya decision la. 


Kata orang, abaikan saja. Asal keputusan itu baik untuk kita. Tapi bukan ke pihak-pihak lain pun terlibat sama jugak? Apa saja keputusan yang kita buat, sedikit sebanyak akan effect pada orang lain. Saya pernah terbaca satu quote ni - apa saja perlakuan kita akan effect pada 162 orang lain. Hoh ramai tak ramai tu kan!


 Saya dalam dilema sekarang ni. Ah Zety ko memang dalam dilema sokmo! Ekekeke.


Seriously, saya dalam dilema. Kalau ambil keputusan A, apa pula kata pihak kat sana. Kalau buat keputusan B, pihak sini kecik hati pula. Lagi susah kalau pihak sinun pun tak sokong kita. Argh. Poning palo makcik ni haa!


So, apa yang boleh dibuat? Kembalilah kepadaNya. Istikharah. Tanya padaNya. Mohon petunjukNya.


Nota ZZ: Sendiri tanya, sendiri jawab. Ahaks.


Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!