Wednesday, March 23

1st Check Up

Baru balik dari my first pregnancy check up untuk no 3 ni. So better buat entri sebelum terlupa eheh.


Saya check up di Poliklinik Syahirah. Oh operation hours dah berubah rupanya kat sini. Kalau dulu 10 pagi sampai 2 petang. Sekarang 8.30 pagi sampai 12 tengah hari. Kata doktor, anak dia dah sekolah. So kena la sesuaikan dengan waktu persekolahan anak :)


Blood pressure saya agak tinggi compared dengan pregnancy sebelum ni. 140/80 kalau tak silap. Berat tak yah cerita la kan. Ni lah berat yang paling berat dalam sejarah hidup saya. Ngeh ngeh. Harus diubah cara pemakanan ni. Terpaksa la lupakan (kejap) cravings kat RV huahua.


Baby sudah ada heartbeat. Panjang dia dalam 1.3cm. Oh sungguh kiut yet mengapakah perutku membesar macam sudah pregnant 4 bulan? Seriously haku seram dengan keadaan diri sendiri.


EDD kalau doktor kira manually 31 Oktober. Kalau masa scan pulak 4 November. Kita tunggu je lah bila dia nak jenguk dunia nanti. Kalau bulan 10 bolehlah kita sambut besday sesama ye baby :)


Bertanya pada doktor pasal berat badan ni, doktor kata just kena make sure berat badan naik tak lebih dari 10kg nanti. Hoho kalau ikutkan sejarah, anak first masa tarikh akhir sebelum bersalin, berat naik 13kg. Whoa. Anak no 2 berat naik 11 kg. Oh mungkinkah kali ni dapat kontrol kenaikan berat badan ai ni? Hopefully.


Part paling best masa mula-mula datang nak daftar tu, doktor tak berapa ingat nama saya. Tapi dia ingat nama En Abah. Ekekeke. Sabo je la mak. Nasib baik adik dia (kerja kat situ jugak) siap ingat nama penuh saya lagi. Wah bagus diorang ni memory kuat.


So, next appointment will be on 12th April. Rasanya tarikh tu saya kena amik cuti jaga anak. So, 2 in 1 lah nampaknya. Sambil cuti boleh gi check-up sekali :)


Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!