Tuesday, March 29

Tak Best, Berkat & Pulu-Pulu

Hai dah lama tak blogging. Mood ke laut dan cerita-cerita menarik pun tak de untuk dikongsi. 


Lately ni angin dalam badan dok mencucuk-cucuk sampai pening kepala. Badan lak rasa serba tak kena. Duduk tak kena, baring tak kena. Biasalah tengah first trimester ni. Muntah-muntah takde tapi serangan angin tu pergh... 


Last Friday kitorang balik Seremban setelah dua minggu tak balik. Kebetulan SILs baru balik bercuti dari Switzerland, melawat SIL no 3 saya kat sana. So macam-macam lah ole-ole kitorang satu family dapat *sengih sampai telinga*


Petang Sabtu pulak buat bbq. Bakar ayam, ikan, sotong, udang. Nyum nyum! Anak-anak tak berapa nak makan sangat sebab sibuk main dengan sepupu diorang. Malam tu tetiba Imran cakap kat Mak Wan dia,

"Abang tak best la duduk sini. Umah Mak Wan tak best."


Erk! Mak Wan pun tanya kenapa. Tapi dia tak nak jawab. Tak lama lepas tu Ucu nya goreng telur makan dengan nasi & kicap. Imran pun request nak benda yang sama jugak. Lepas dah habis makan nasi, terus lah keluar statement ni,


"Best la duduk umah Mak Wan ni."


Hoooo! Rupanya dia kata tak best tu sebab bagi hint yang dia lapar agaknya! Haha. Macam-macam trick kamu ye anak.


Bercerita pasal Imran ni memang macam-macam hal lah. Ada sekali tu dia main bola dengan bapak nya. Kat bola tu ada la tulis nama bank tempat bapak nya kerja dulu. Sekali tu masa turn dia baling bola tu, sempat pulak dia buat-buat baca tulisan kat bola then sebut,

"Bank Rakyat... berkat!!!" Lepas tu terus baling bola tu kat muka En Abah, boleh? Hahaha! Tang 'berkat' tu yang tak tahan tu. Oh bola tu bukannya tulis 'Bank Rakyat' ye tapi bank lain. Imran sebut ikut suka suki dia je. Hehe.


Lepas tu ada sekali tu dia kejar Irma sambil buat gaya monster nak kejar orang. Lepas tu dok sebut,

"Pulu pulu! Pulu pulu!"


Tau tak pulu pulu tu apa? Kalau tak tau sila tengok Upin Ipin episod yang diorang kena tangkap kat pulau mana tah tu. Hehe.


Ehhh kata takde benda nak cerita kan? Biasalah kalau cerita pasal anak memang ada-ada je la ceritanya ek. Hehe.


Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!