Tuesday, June 14

5th Anniversary

Jumaat lepas anniversary kami yang ke-5. Alhamdulillah dah lima tahun bersama. 


Tak sambut apa-apa pun. Dah la saya demam & selsema Jumaat tu. Siap amik MC lagi sebab tak larat nak drive. Hoho.


Hari Ahad kami ke Raub pulak. Dari Seremban ke Raub, siap lalu jalan dalam lagi. Gila ah. Naik pitam saya dibuatnya. Udahlah demam, jalan pulak macam ular kena palu. Pulak tu En Abah bawak agak laju sebab dah berjanji dengan orang. So, gabungan semua di atas = disaster. Hoho. Asalnya nak lalu highway je tapi tah kenapa En Abah nak lalu jalan dalam pulak. Katanya kawan dia bagitau jalan dalam lagi dekat. Iyolah tu! Mungkin la dekat tapi bila dah asyik beratur belakang lori je memang macam siput lah kan.


Ada benda kelakar/geli jadi sebelum kitorang bertolak ke Raub tu. Dah siap-siap panaskan enjin kereta, masukkan segala mala barang, tetiba Irma menjerit dari dalam kereta,

"Busutt!!! Busuttt!!!! Bau busut la mama!"


Tau apa yang busuk? Si Imran punyalah bertuah terpijak pulak t*ik kucing. Pastu siap panjat masuk dalam kereta, pijak-pijak seat belah driver dengan co-driver. Haiyoh! Nasib baik la seat bukannya jenis kain. So senang nak bersihkan.


Kami pi Raub balik hari. Gila penat ah Tuhan je yang tahu. Esok paginya selsema saya bertambah teruk, siap pakej dengan migraine lagik. Adehh. Memang tak larat nak angkat kepala. Dah siap bangun mandi pagi, gosok baju, solat Subuh bagai. Tapi in the end haku terbaring jugak atas katil. Mak tak larat nok.


En Abah lagi kesian. Hari Sabtu dah sedia penat angkut kotak-kotak tolong Abah nya pindah ofis. Pastu drive jauh-jauh lagi. Pastu malam tadi balik nak dekat pukul 1 pagi. Adehhh... sian saya nengok En Abah. Nak amik cuti takleh. Sabar ajelah ye En Abah.


Apa-apa pun, Happy Anniversary En Abah. Semoga hubungan kita bertambah erat dan dirahmatiNya. Amin.


Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!