Tuesday, June 28

Cengeng

Pregnant kali ni aku adalah cengeng. Yang sebelum-sebelum ni takde lah aku sensitip melampau. Semuanya under control. Kot kalau aku teringin nak sesuatu tapi tak dapat takde la aku rasa down ke apa ke. Tapi kali ni...


Ye lah tekak pun ngengada nak merasa macam-macam. And macam-macam jugak le yang tak dapat. Hahaha. Tapi ada sekali tu benda yang aku teringin tu murah je pun. Bersepah dijual. Maka aku pun mintak le En Abah belikan. 


Dah dapat bendanya mestilah rasa seronok. Aku pun rasa lah sikit. Lepas tu letak atas meja jap sebab aku ke dapur. Bila aku ke depan balik tup-tup benda yang aku teringin bebenor tu tinggal seciputt je. Aik? Siapa pulak yang rembat nih?


Lalu aku membawa diri masuk ke dalam bilik. Lepas tu, aku nangis tak ingat dunia. Sedih woo... dah la nak macam-macam semuanya tak dapat. Tetiba benda murah bersepah jual kat kedai runcit India pun kena rembat jugak. Mau tak sayu aku? Sampai bengkak-bengkak mata jugak le aku nangis. Hahahaha. Lawak pulak bila ingat balik.


Bila En Abah masuk bilik haruslah dia pelik kan. Awat la bini dia ni mata merah-merah macam kena rasuk? Haha. Masa tu aku dah rasional sikit dah maka aku adalah malu nak cerita kat En Abah. Sebab rasa macam budak-budak sangat. Hihi. Last-last aku bagitau jugak kat En Abah. Nasib baik le member tak gelakkan aku. Siap offer nak belikan yang baru. Ekekeke. Tapi aku takmo. Takpelah. Takde hal pun. Bebila pun boleh beli.


Dari dia offer nak belikan aku benda tu lagi sekali, kan ke bagus kalo dia offer belikan durian musang king atau roti jala Kerinchi untuk aku? Muahahaha.


Korang masa pregnant pernah tak cengeng macam aku ni?


Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!