Tuesday, November 11

Jurnal EBM 11112008 dan Berat Ideal Baby

Ouhhh dah lama gile mama tak tulis apa-apa pasal Jurnal EBM mama.

Bukan apa, EBM yang merudum menyebabkan mama malesss nak report kat blog ni. Tapi hari ni mama rekodkan la jugak eh.

Pagi (9.30 am): 8oz
Tengah hari (2.30pm): 5.5oz

Alhamdulillah walaupun gitu-gitu aje production nya tapi ok la jugak kan?

Mama nak tanya kawan-kawan lah. Baby bf umur 5 bulan ni biasanya minum berapa banyak eh? Irma ni kalau kat taska dia minum dalam 9oz ke 12oz. Kat rumah ikut suka dia. Kadang-kadang dua jam sekali. Kadang-kadang 3-4 jam sekali. Tapi kalau tidur malam tu, memang dia lena sampai ke pagi. Nak kejut ke ek?

Mama agak concern dengan berat badan Irma. Ramai orang kata Irma macam anak patung. Kecik aje.

Mama bukanlah nak paksa anak mama jadi debab-debab (macam mama), tapi kalau boleh biarlah beratnya kasi up sikit. 6kg ke, 6.5kg ke kan. Ni 5.6kg. Macam berat baby umur 3 bulan. Normal ke ek?

Nak tanya kat dalam forum kesayangan tu, rasa macam dah banyak dah topik pasal ni dibincangkan. Cuma malas nak browse aje. Haha. Tak senonoh.

Walaubagaimanapun, mama bersyukur sebab anak mama ni sihat. Kalau sakit pun kejap aje dah ok. Berkat susuibu mungkin. Alhamdulillah hingga saat ini mama masih lagi menyusukan Irma. Harap-harap dapat la mama menyusukan Irma hingga sekurang-kurangnya umur Irma dua tahun. Kalau after Irma 2 tahun dia nak go on dengan bf, mama ikutkan aje.
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!