Tuesday, November 11

Sakit dan Tidur

Akibat makan seafood yang banyak weekend lepas, abah sakit telinga!

Ya, abah tak boleh makan benda gatal banyak2. Alergik gitu. Semalam telinga abah dah bengkak-bengkak kat dalamnya. Kata abah, sakitnya terasa sampai ke gigi, ke kepala. Kesian abah.

So semalam lepas insiden menyakitkan hati kat post office tu, mama dan abah pi DEMC. Doktor suruh abah avoid makan seafood.

Lepas tu, mama dan abah ambil Imran dan Irma dari taska. Kemudian balik. Sampai rumah abah terus tidur. Berehat.

Lepas Maghrib, atuk, nenek, Aunty Baya dan Aunty Adik datang. Nenek kata, atuk nak jumpa Imran. Rindulah tu!

Diorang datang rumah bawak sate. Sate Padang, kata atuk. Boleh la tahan rasa dia. Bezanya, dia rebus dulu daging sate tu kendian baru bakar.

Imran happy sangat2 masa atuk datang. Kemain gelak sakan. Boleh la mama rest kejap. Hehe. Pukul 9.30 mlm, atuk balik. Imran nangis nak ikut. Tapi kejap aje nangisnya. Mama tunjuk flyers kedai perabot, terus Imran leka. Hehe.

Malam tadi Imran tidur pukul 10.30 rasanya. Kategori awal la tu. Semenjak masuk sekolah, Imran jarang tidur dalam buai. Dia dah boleh tidur sendiri. Ye lah, anak mama ni pun dah besar kan. Dah setahun setengah dah. Takkanlah nak tidur buai lagi.

Lepas ni boleh la mama simpan buaian tu.

Irma pulak sekarang ni dah takmo tinggal sesorang dalam playpen. Asyik nak berdukung je pulak. Adeh. Mama kasi nenen banyak2 sampai dia tertidur. Hehe. Ok la tu. Plus Irma pun kena naikkan berat badan dia ni. Hopefully bila dia dah start on solid food, beratnya pun naik la.

Irma tidur boleh tahan lasak. Kalau tidur dalam playpen tu, habis semua kawasan dia redah. Kejap kat belah sini. Karang tengok2 dah tergolek ke sana pulak. Bangun pagi tengok2 position dah terbalik dari malam tadi. Huhu.

Waktu malam, Irma tidur atas tilam dia sebelah mama. Mama pun tidur atas tilam aje. Takde katil. Pagi tadi masa mama nak pi mandi, mama tengok Irma elok lagi atas tilam dia. Habis mandi, Irma dah tergolek keluar dari tilam! Nasib baik mama letak comforter sebagai alas. Kalau tak, sure kepala Irma dah terhantuk ke lantai. Isyyy... Bahaya sungguh!
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!