Tuesday, September 10

Legasi Shaklee

Selama tempoh lebih 5 dekad, syarikat Shaklee telah meneraju barangan dan produk kesihatan semulajadi yang terulung di dunia.

http://sidshoppe.files.wordpress.com/2012/09/dr-shaklee.png
Dr. Forrest C. Shaklee


Pada tahun 1915, Dr. Forrest C. Shaklee telah mencipta "vitalized minerals", iaitu merupakan multivitamin yang pertama di dunia. Pada tahun 1956, beliau telah menubuhkan Shaklee Corporation.http://4.bp.blogspot.com/-KwxzTXxlWHE/UIfpJOpboSI/AAAAAAAAA5I/GKZ6cVdRJIE/s1600/VitalizedMinerals_lo_rez.jpg
Multivitamin pertama di dunia. Kini dikenali sebagai Vita-Lea.


Usaha beliau telah menjadikannya sebagai pelopor industri nutrisi dan kaedah pengagihan yang menawarkan faedah dan kuntungan kepada para pengedar.

Di saat ramai mengamalkan penggunaan plastik dan bahan sintetik, Shaklee pula tetap berpegang kepada penggunaan bahan semulajadi - dengan mencari bahan-bahan semulajadi yang tulen dan terbaik untuk menghasilkan vitamin.

Shaklee juga di antara yang terawal mencipta bahan pencuci rumah bersifat biodegradasi di dunia.

http://2.bp.blogspot.com/-Bu5wHyGm3u4/UIfoRAtNMfI/AAAAAAAAA4o/rGkfsU4FYNQ/s320/Old+H+and+Dr.+Shaklee.jpg

Jika syarikat lain membelanjakan wang untuk pengiklanan dan pemasaran, Shaklee melaburkan berjuta ringgit untuk tujuan penyelidikan dan pembangunan produk kesihatan Shaklee. 

Shaklee juga melaburkan berbillion ringgit sebagai ganjaran dan bonus kepada pengedar-pengedarnya yang berkongsi tentang kebaikan Shaklee.

Syarikat Shaklee meneruskan kesinambungannya di dalam menerajui kepercayaan bahawa kesihatan dan kebahagiaan manusia sebagai sandaran utama kepada pembinaan dan pembentukan kehidupan dunia yang lebih baik.

http://creativewallquotes.com/bmz_cache/9/9dad95bf2044cfdcd79a9ca36c4acd1e.image.400x342.jpgShaklee Independent Distributor
ID 1001018
SMS/WhatsApp 01137081912


Klik sini untuk dapatkan info dan berita tentang produk ShakleeIngin tahu harga produk Shaklee? Sila klik siniDaftarlah sebagai ahli Shaklee hari ini dan nikmati pelbagai kelebihannya!


Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!