Tuesday, January 7

Testimoni Mealshakes Shaklee Membantu Menambah Selera Makan Anak

Assalamualaikum

Saya rasa sangat seronok hari ini sebab mendapat berita baik dari seorang ibu yang memberikan anaknya Mealshakes sebagai salah satu usaha untuk menambah selera makan si anak.

Set-Kanak-Kanak



Anak-Cerewet-Makan

Set-Anak-Genius

Saya kenal kanak-kanak ini seawal dia berusia lebih kurang 6-7 tahun lagi. Sekarang dah berumur 14 tahun.

Dari apa yang saya kenal, beliau ni memang SUSAH nak diajak makan. Bila kita ajak, dia menolak. Tak lapar katanya.

Terkadang tu sampai menangis-nangis sebab dipaksa makan. Ye lah, karang kalau tak makan tak cukup pula nutrien dalam badan. Nak tak nak ibunya kena paksa si anak makan. 

Sampai macam tu sekali cerewetnya.

Mealshakes-Shaklee


Sekarang si anak dah berusia 14 tahun. Selera makannya sama macam sejak pertama kali saya kenal dia. Masih susah nak disuruh makan.

Jadi si ibu ambil keputusan untuk cuba beri anaknya Mealshakes

Mula-mula risau juga saya, takut dia tak nak minum Mealshakes tu. Kot dia kata tak sedap ke tak best ke kan (Walaupun Mealshakes tu sangatlah sedap! Rasa vanilla yummy!)

Tapi, Alhamdulillah dia kata sedap!

Jadi, lepas minum Mealshakes tu, kata ibunya, selera si anak nampaknya bertambah.

Kalau biasanya susah sangat nak ajak makan, sekarang ni dia pulak yang mintak makan. Wah!

Alhamdulillah syukur!
Testimoni-Meal-Shakes-Shaklee

Apa kandungan Mealshakes ni?

Merupakan minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai oleh kanak-kanak. Ianya mengandungi 24 jenis vitamin, mineral dan zat penting. Nutrisinya mudah diserap tubuh untuk kegunaan seharian.

Kandungan Meal Shakes termasuklah asid folik dan biotin yang membantu tumbesaran, serta kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.

Ia juga mengandungi vitamin A, C, E, zink, selenium, B-kompleks, iron, copper. Lazimnya anak-anak yang makan Mealshakes, jika kerap demam dan jatuh sakit, maka kebanyakannya cepat sembuh dari biasa.

Ia kaya dengan protein dan tidak mengandungi laktosa, membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain.

Meal Shakes sesuai dihidangkan ketika sarapan pagi dan sebelum tidur. 

Ia juga sesuai diambil oleh kanak-kanak yang aktif, yang sering jatuh sakit, yang sembelit, serta yang gemar makan makanan kurang berkhasiat (fast food dan tid bits). Sebab Meal Shakes ni memenuhi keperluan nutrisi seharian kanak-kanak. Jadi Inshaallah ianya membantu anak-anak kita menjadi lebih sihat dan cergas.

Jadi kalau anda mempunyai anak-anak macam yang saya sebutkan di atas ni, apa kata cuba Mealshakes ni. Mudah dan menyihatkan!

Oh, mama dan ayah pun nak juga? Jangan risau, dewasa pun boleh ambil Mealshakes juga! :)

Mealshakes juga terdapat dalam Set Anak Pintar dan digabungkan dengan Omega Guard bagi membantu perkembangan fizikal dan minda kanak-kanak.




Shaklee Independent Distributor
ID 1001018
SMS/WhatsApp 0192929796


Klik sini untuk dapatkan info dan berita tentang produk Shaklee



Ingin tahu harga produk Shaklee? Sila klik sini



Daftarlah sebagai ahli Shaklee hari ini dan nikmati pelbagai kelebihannya!


Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Google+ Followers

Many Thanks!